Модернизацията на Пирогов ще продължи с  върнати от правителството на

...
Модернизацията на Пирогов ще продължи с  върнати от правителството на
Коментари Харесай

Директорът на "Пирогов": Модернизацията ще продължи

Модернизацията на " Пирогов " ще продължи с  върнати от държавното управление на болничното заведение прилежащи терени от 1 500 квадратни метра. Това разгласи шефът на лечебното заведение професор Асен Балтов , като посочи:

" Допълнителна стълба, която да бъде и като спешна, и за помощ на инвалидите. Същевременно може да бъде направено и доста по-мащабно систематизиране на тази повърхност пред самата болница по метод, който да може да разреши доста повече хора да имат достъп до нея, а и за какво по-нататък да не се мисли за някакъв различен тип авиотранспорт - незабавен медицински към " Пирогов ".

Терените, възобновени на " Пирогов ", са били отнети при трансформирането й в комерсиално сдружение през 1997 година и част от тях се употребяват за паркинг, изясни професор Балтов.

„ Това беше проблем от самото начало. Благодаря за целесъобразното и заслужено решение “, сподели още шефът на „ Пирогов “, като посочи, че парцелите ще бъдат употребявани за дотъкмяване на модернизацията на лечебното заведение. 

„ Може да бъде направено по-мащабно систематизиране на площта за още по-добрата организация на медицинските грижи “, добави още Асен Балтов. 

 

" Отстраняваме една неправда, която е била позволена в предишното, ощетила е болница „ Пирогов “ и до през днешния ден предизвиква усложнения на пациентите от лечебното заведение ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното изключително държавно съвещание. Премиерът посочи решението на кабинета от сряда, според което беше изменен статутът на парцели от обществена в частна държавна благосъстоятелност и бяха импортирани като непарична вноска в капитала на „ УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР